Vores blog

Grøn Fluesvamp: En Fascinerende Svamp i Danmarks Skove

I de skovklædte områder rundt om i Danmark gemmer der sig en lille, men farlig skabning. Den grønne fluesvamp. Denne smukke, men giftige svamp tilhører slægten Amanita og er kendt for sin karakteristiske smaragdgrønne farve og for at være en af de mest giftige svampe i verden. Den grønne fluesvamp er en fascinerende, men potentielt dødelig find for dem, der vover sig ud i naturen. Beskrivelse og Identifikation Den grønne fluesvamp er en lille svamp med en hætte, der kan variere i

Ulven i Danmark - Danmarks Natur

Ulven i Danmark

Ulvens tilbagevenden til Danmark er et tegn på den positive udvikling i ulvebestanden i Europa. Ulven er en vigtig del af den danske biodiversitet, og dens tilstedeværelse er en vigtig indikator for en sund og varieret fauna i Danmark. Ulven udgør en naturlig regulering af de mindre vildtlevende dyr. Den er med til at opretholde en sund balance i økosystemet.

Mere biodiversitet i Danmark

6 overbevisende grunde til at støtte Danmarks Natur

Danmarks natur og biodiversitet er under pres som aldrig før. Urbanisering, klimaforandringer og intensive landbrugspraksisser truer vores naturskønhed og mangfoldighed. Heldigvis er der organisationer som Danmarks Natur, der arbejder aktivt for at bevare og genoprette naturen.

Nærbillede af ræv i dansk natur

Rævens Beskyttelse i Danmark

Ræven (Vulpes vulpes) er en af de mest kendte vilde dyrearter i Danmark. Med sin karakteristiske røde pels og slanke krop er den et ikonisk symbol på den danske natur.

Naturgenopretning i Danmark

Støt Danmarks Natur

Støt Danmarks Natur: Fredning af naturområder og kampen mod klimaforandring Danmarks natur er truet af klimaforandringer og menneskelig aktivitet, men vi kan stadig gøre noget ved det. Ved at støtte fredningen af naturområder kan vi beskytte vores dyreliv og sikre en sund fremtid for kommende generationer. Kom med på kampen mod klimaforandring og støt Danmarks natur i dag.

Bisamrotte i Danmark

Bisamrotter er en vigtig del af Danmarks økosystem, men desværre er de også truet af urbanisering og klimaforandringer. Heldigvis kan vi alle bidrage til at beskytte disse smukke dyr og deres levesteder. Læs med og bliv klogere på bisamrotter i Danmark.

Fotografi af en vildkanin i den danske natur.

Få fakta om vildkanin i Danmark

Vildkaniner er en vigtig del af Danmarks biodiversitet, men der er mange misforståelser omkring deres levesteder, formering og beskyttelse. Her får du fakta om vildkaniner i Danmark, så du kan være med til at beskytte og bevare denne skønne dyreart. 🐰 #vildkanin #dyreliv #biodiversitet

Sumpbæver i Danmark

Sumpbæveren er en af de mere sjældne arter af pattedyr i Danmark. De lever i vandløb og søer, hvor de spiser planter, fisk og smådyr. Desværre er deres levesteder truet af menneskelig aktivitet, og de er derfor beskyttet af loven. Det er vigtigt, at vi passer på sumpbæveren og dens levesteder, så de kan overleve i Danmark i mange år fremover.

Fotografi af en hare i den danske natur. Realistisk.

Haren i Danmark

Haren i Danmark: Fakta om levested, formering og beskyttelse Haren er en af Danmarks mest fascinerende og elskede vilde dyr. Selvom det kan være svært at se dem i det vilde, er det vigtigt at forstå deres levested, adfærd og trusler. I denne artikel vil vi se på fakta om haren i Danmark og hvordan vi kan beskytte dem.